Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. november 2003 kl 20.20 LørDan

Ferske saker fra Christian

Christian Ingebrigtsen synger i kveldens Lørdan. (Foto: Universal)
Christian Ingebrigtsen synger i kveldens Lørdan. (Foto: Universal)
Christian Ingebrigtsen har gått til topps to ganger på VG-lista Topp 20 i år. I kveld får vi høre en rykende fersk låt i Lørdan.

Siggerudgutten Christian Ingebrigtsen nyter stor suksess som soloartist etter at han forlot popgruppen "A1". I kveld fremfører han den ferske radiosingelen "Take Back Yesterday". I januar kommer Ingebrigtsens soloalbum.

Dette er det siste ordinære LørDan og Kjempesjansen før den store finalen neste helg. Her er kveldens artister som kjemper om den siste finaleplassen:

emcase
Popgruppe fra Nedre Eiker Kommune

May Kristin Kaspersen (20), Thorgeir Eek Bonden (19), Øystein D. Haare (26), Kim Andre Johansen (23), Dag Tofteng (22)

emcase har spilt sammen siden våren 2000 og har fått masse live-erfaring og studio-erfaring. De har spilt for alt fra 13 til 8000 personer, på steder som Smuget i Oslo, Cafe Sting i Molde og Elvefestivalen i Drammen. emcase har base i Oslo, men er opprinnelig fra Nedre Eiker og Lier.Gruppen høster meget gode kritikker der de spiller. emcase gjør diverse oppdrag som frilansere, live og studio, sammen og hver for seg. Alle i emcase lager låter både til bandet og til andre. emcase har som hovedmål å gi ut sin egen musikk som gjør folk glade.

Nils Jacob Skulstad Hoff
Klassisk harpespiller fra Bergen

Nils Jacob S. Hoff (18) er et multitalent. I tillegg til å spille harpe, spiller han piano og er på U-19-landslaget i roing. Han begynte å spille piano som seksåring og har siden den gang interessert seg for musikk. Han har gått på Kulturskolen i Bergen og har jevnlig holdt konserter både på piano og harpe, også i Musikklærerforeningen. Som harpist har Nils Jacob vært solist med Forsvarets musikkkorps Vestlandet og Collegum Musicum.
Som roer har han gull fra både NM og Nordisk Mesterskap, og han har en tiendeplass i VM å vise til. Nils Jacob går idrettslinja på Danielsen vgs i tillegg til sine tidskrevende hobbyer.

Rikke Cecilie Normann
Pop-soul-sanger fra Bærum

Rikke Cecilie Normann (20) har arvet musikkinteressen fra faren sin, og var tidlig i gang med å opptre for familie og venner. Gjennom hele barndommen var Whitney Houston Rikkes store forbilde, og hun sang gjerne noen Houston-låter på skolen eller på sjømannskirken i London mens familien bodde der. Senere ble det musikaler og korsang i både Stockholm og Bærum. Rikke har bl.a spilt rollen som Annie to ganger. På videregående gikk det i sang og musikk døgnet rundt, og Rikke har fått prøvd seg med erfarne musikere fra Baba Nation i studio. Nå går hun på Nordisk institutt for scene og studio (NISS) og stortrives. Rikke har sang som sin store lidenskap og håper å kunne drive med musikk resten av livet. Pengene vil hun bruke på å ta sang- og pianotimer for å videreutvikle seg som musiker.

Rein Alexander
Sanger fra Oslo

Rein Alexander (31) er født i Bergen, men vokste opp i Oslo. Han har gått musikklinjer ved videregående skoler i Oslo og i New York, Toneheim Musikkfolkehøgskole, ved Barratt Dues Musikkinstitutt og Søngskolinn i Reykjavik. Deretter ble han tilbudt plass ved en av de britiske Royal Schools of Music. Han har også tatt et "Postgraduate course" ved The Royal Academy of Music i London. Rein Alexander har vunnet flere konkurranser og stipender, bl.a fikk han det svenske Wallenbergstipendet i 1996, og Michael Head prisen 1997, I London, som barytonsanger. Han skiftet stemmefag vinteren 1998 og i 1999 vant han Joseph Maas’ Tenorkonkurranse i London. Rein har sunget flere store operaroller og medvirket i operasceneoppsetninger i Norge, Island og London. I sommer sang Rein hovedrollen i Les Miserables, Jean Valjean, i Moster Amfi på Bømlo med stor suksess.


NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,