Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. august 2013 kl 17.50 Det ville Australasia: Gummitrelandet

Skogens hemmeligheter

Eukalyptustrærne kan vokse på de underligste steder. (Foto: BBC)
Eukalyptustrærne kan vokse på de underligste steder. (Foto: BBC)
Det finnes over 700 ulike arter av eukalyptustreet, og de fleste finner du i Australia og Tasmania. Her trives Australias mest kjente dyr, koalaen. Men her finner du også noen av landets snodigste skapninger.

De første europeerne som kom til Australia likte ikke skogen. Det var en varm endeløs skog på tusenvis av kilometer, men kun med en type tre, eukalyptustreet.

Australia er et kontinent med enorme kontraster, men eukalyptustrærne fikser både 30 varmegrader i nord og en meter snø i sør. For det er en enorm variasjon både i tretype og dyreliv.

Kvelden program forsøker å gi svar på hvorfor disse trærne er spredd over hele kontinentet, og hvorfor det er så yrende dyreliv der.

Om serien
Gjennom seks episode blir seerne bli med til Australasias bisarre plante- og dyreliv. Hver episode er en detektivhistorie som forsøker å avdekke Australasias skjulte hemmeligheter og forklare hvorfor naturen og dyrelivet er så spesielt.

Det spektakulære landskapet er full av overraskelser, fra stekende ørken til snøkledte fjelltopper, tropisk jungel og korallrev.

Sendt tidligere.

Innkjøpt naturdokumentar fra BBC
Originaltittel: Wild Australasia
Episodetittel: Southern seas
Norsk kommentar: Trond Berg
Kontaktinfo for presse:Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78