Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. august 2002 kl 22.00 På skråplanet: Hvorfor meg av alle?

Hvorfor meg av alle?

Kjell
Kjell "Elvis" i midten, flankert av programlederen samt NRKfotograf Per Hauger. (Foto: Torrey Enoksen, Farsunds Avis.)
Vi inviterer til nærmere bekjentskap med Elvis Presley-imitatoren Kjell Henning Bjørnstad, bedre kjent som ”Kjell Elvis”.

I kveldens "På Skråplanet" skal vi møte Kjell Elvis Bjørnestad - mannen som har gjennomgått utallige operasjoner for å bli mest mulig lik Elvis Presley. Bjørnestad reiser verden rundt og deltar i "Elvis Presley look alike-shows", og har satset store summer på å bli så lik sin store helt som mulig. Han er nå 34 år gammel og har holdt på med sine Presley-imitasjoner siden han var i slutten av tenårene. Bjørnestad kommer fra Lyngdal, et sted i Sør-Norge der folk er mer kjent for sin religiøse legning enn for sine rockestjerner, men befolkningen er like fullt stort sett svak for sin Elvis-kloning, fremgår det av programmet.

Drag på damene
Vi møter Kjell ”Elvis” hjemme i Mini-Graceland, der han lever omgitt av Elvisminner, i tillegg er vi med ham på jobb på restaurant ”La Mer” i Vanse, og hører ham redegjøre for sin filosofi når det gjelder betydningen av å likne på Elvis – en mann som døde da Kjell Henning var ni år gammel.

Kjell ”Elvis” snakker også om sine fremtidsplaner, om den kommende Elvis-festivalen i Oslo, sitt drag på damene og om tante Dagmar på Lista som syr alle Elvis-kostymene hans. I tillegg møter vi hans musikalske familie og hører ham prøve å gi svar på det spørsmål han ofte stiller seg selv: Hvorfor meg av alle?

Om ”På skråplanet”
Egil Teige har også denne sommeren laget fire nye portrettprogrammer om mennesker med en spesiell historie. Teige har høstet stor anerkjennelse for sin evne til å komme under huden på mennesker som virkelig har noe å fortelle.

NRK Fakta
Ved Egil Teige, 23049675 mobil 90 65 88 47, egil.teige@nrk.no
Kjell Henning Bjørnebye personlig, tlf. 38 34 53 77 / 40 40 37 29.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758