Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Verdens beste jul


Det er blitt jul i Svingen, og flere av barna har sine helt spesielle ønsker denne dagen. Mens Linus håper han endelig skal få en stjernekikkert, er Nures eneste ønske at han hadde hatt en pappa.

Svingen-ungene møtes på formiddagen og bestemmer seg for at alle skal se opp på himmelen nøyaktig klokka elleve. Så går de hver til sitt for å feire jul.
Linus ønsker seg stjernekikkert, men oppdager at Marvin bare har tenkt å gi ham tomme julepresanger. Heldigvis har Klara spionert og funnet ut at de ordentlige presangene ligger gjemt i potetkjelleren! Men da Marvin, forkledd som nissen, skal dele ut presangene, tar sekken fyr…

Samtidig er Åsa opptatt av å hjelpe andre, og bestemmer seg for å dele ut mat til dem som ikke har noe. Men hun finner ingen å hjelpe, helt til Børre og moren dukker opp. Lucy har nemlig glemt å kjøpe julemat.

Det eneste Nure ønsker seg denne jula, er en far. Moren bestemmer seg for å gi ham det nest beste, og henter ned en haug med gamle filmer av faren. For Nure blir dette verdens beste jul!

Og nøyaktig klokka elleve ser alle opp på himmelen og tenker litt på de andre.

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen: 
  • Publikumsservice