Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. september 2006 kl 22.05 Pop-session

Besatt av pop

Les Paul, en av den elektriske gitarens gudfedre, er hovedperson i første sending av
Les Paul, en av den elektriske gitarens gudfedre, er hovedperson i første sending av "Pop-session". (Foto: EuroArts)
"Pop-session" byr på navn som Les Paul, Jean Michel Jarre, Keith Emerson, Billy Idol, Björk, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Billy Cobham og utallige andre. Originaltittelen, "Pop(b)session", forteller sitt. I fem programmer skal det handler om det som opptar musikere og publikum ved popmusikken. Og det skal dreie seg om instrumenter.

Hva gjør det med oss at vi for enhver pris skal ha en stjerne å dyrke? Kanskje er det derfor de beste musikerne i pop-bransjen forsvinner i bakgrunnen? Et siktemål for serien er derfor å la musikere i vid forstand – solister, arrangører, låtskrivere, studiomusikere – få anledning til å snakke om seg selv og instrumentet de spiller på.

Les Paul, gitar-gudfar
Sendingen denne uken tar utgangspunkt i to sentrale instrumenter, den elektriske gitaren og bassen. Og musikk-kjempen Les Paul.

Vi vandrer nedover 48. gate på Manhattan der alle musikksjappene ligger. Og inne på jazzstedet Iridum ved Lincoln Center venter ikke mindre enn en sensasjon på oss: 90 år gamle Les Paul i egen person. Han har inntatt scenen med noen av sine tilhengerer innen dagens pop-verden: Brian Setzer og Lee Rocker (begge fra Stray Cats), Zakh Wylde, Pat Martino, Hellmut Hattler med flere.

De spiller, og sammen snakker de med den elektriske gitarens gudfar Les Paul om – ja, hør selv.

Tysk dokumentarserie i fem deler (2006)
Originaltittel: Pop(b)session
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no