Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. juni 2009 kl 20.35 Tigerens hemmelige liv

Ultranært på tigeren

Et spennende innblikk i det hemmelige livet til fire unge tigere i den indiske jungelen. (Foto: BBC)
Et spennende innblikk i det hemmelige livet til fire unge tigere i den indiske jungelen. (Foto: BBC)
Etter oppveksten i den indiske jungel sammen med tigermor, er de fire hovedrolleinnehaverne i BBC-serien "Tigerens hemmelige liv" nå kommet i slyngelalderen. I del to av serien følger vi dem videre i livet som halvvoksne tigere.

De fire halvvoksne tigerne lærer seg å jakte og sloss, egenskaper de vil utvikle videre som voksne og selvstendige individer. Blant naturlige fiender de må forsvare seg mot, treffer vi den morsomme leppebjørnen som er på jakt etter honning. Bjørnehunnen bærer barna på ryggen, noe som er litt av et syn.

En annen konkurrent til tigerne er villhunden, som her opptrer i store flokker. Slik er de farlige også for de store kattedyrene. Villhundene kan til og med angripe bjørn.

Mer om serien
Ved bruk av spesialkonstruerte kameraer som blant annet blir båret av elefanter, får vi et unikt og spennende innblikk i det hemmelige livet til fire unge tigere i den indiske jungelen. I denne tredelte dyreserien fra BBC avslører tigeren sitt hemmelige liv.

Vi følger også ungdyr av andre arter i nærheten, født på samme tid som tigerungene, og ser hvordan de gjør fremskritt dag for dag. Kameraene fanger opp en myriade av jungelens skapninger, karakteristiske på hver sine måter.

Så en dag har ungtigerne lagt av seg valpefettet, de er ikke lenger like uskyldige og skøyeraktige, men voksne tigre. Snart er de helt uavhengige av sitt oppkom. De har begynt å hevde seg i rollen som jungelens konger.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Tiger - Spy in the Jungle
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900