Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. februar 2006 kl 18.30 Avd. Barn

Opplæring og undersøkelser

Jonas (13) har akkurat fått beskjed om at han har diabetes. (Foto: NRK)
Jonas (13) har akkurat fått beskjed om at han har diabetes. (Foto: NRK)
Jonas (13) har akkurat fått vite at han har diabetes. I løpet av to uker på sykehuset må han lære å leve med en sykdom som forandrer livet hans. I dag skal han lære å stikke seg selv.

Remi skal gjennom en undersøkelse i narkose for å finne ut hvorfor astmaen hans er blitt verre. Målet hans er å bli frisk nok til å spille under Norway Cup.

For Elizabeth er det den store undersøkelsesdagen. I løpet av en og samme dag skal hun gjennom lungesjekk, hjerteundersøkelse, MR og CT. Undersøkelsene skal gi svar på om hun har mer kreft igjen i kroppen.

Om serien
Barne- og ungdomsavdelingen i NRK har fulgt livet på Barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i ett år. Gjennom seks episoder blir vi bedre kjent med barn mellom ti og fjorten år som av ulike grunner må på sykehus.

Noen er der bare et par dager, som Ole-Kristian (13) som var uheldig i gymtimen og ødela kneet. Andre, som Elizabeth (10) med kreft, må være der i nesten ett år.

I "Avd. Barn" er det barna selv som forteller om sine opplevelser på sykehuset.

200 timer med råmateriale er blitt klippet ned til seks halvtimes programmer. Resultatet er blitt et innblikk i livet på sykehuset – slik barna opplever det.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra Barne- og ungdomsavdelingen (2005)
Prosjektleder: Thale Persen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252