Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. april 2013 kl 02.40 Poirot: Doktoren mister en pasient

Mord på landsbygda

Doktoren mister en pasient . David Suchard har rollen som mesterdetektiven Hercule Poirot. (Foto: ITV/Granada)
Doktoren mister en pasient . David Suchard har rollen som mesterdetektiven Hercule Poirot. (Foto: ITV/Granada)
Hercule Poirot har pensjonert seg og trukket seg tilbake på den engelske landsbygda. Men når mannen i nabohuset blir myrdet, er det slutt på ro og fred.

Når den velstående Roger Ackroyd (blir funnet myrdet i sitt arbeidsrom, klarer ikke Hercule Poirot (David Suchet) å la være å engasjere seg.

Alle i Ackroyds hus blir gransket nøye av mesterdetektiven. Stuepiken som nettopp hadde fått sparken, sekretæren som mislikte Ackroyd åpenlyst, den grådige svigerinnen og hennes vakre datter. Ingen i familien kan forklare hvorfor Ackroyds stesønn Ralph er forsvunnet.

Kjent mysterium
"The Murder of Roger Ackroyd" eller "Doktoren mister en pasient" som er den norske tittelen, er en av krimdronningen Christies mest kjente mysterier. Boken kom ut i 1926 og ble straks en av lesernes favoritter.

David Suchet
David Suchet er den som har markert seg som den best likte tolkeren av Agatha Christies detektivfigur Hercule Poirot. Han ligner mest av utseende, men sier selv at han også kjenner seg igjen i Poirots personlighet.

David Suchet er født i London og utdannet seg ved London Academy of Music and Dramatic Arts. Han hadde egentlig tenkt å bli lege, men bestemte seg som 18-åring for å bli skuespiller. Hans første befatning med Christies mysterier var i 1985, da han spilte inspektør Japp i tv-filmen "Tretten til bords". Den gangen hadde Peter Ustinov rollen som Hercule Poirot.

Agatha Christie
Agatha Christie (1890-1976 er en av verdens mest leste krimforfattere. 110 bøker, hvorav 80 i krimgenren, kommer fra hennes hånd. Det gjør også flere skuespill. Agatha Christie har også skrevet bøker under pseudonymet Mary Westmacott. Hun debuterte i 1920 med "Stylesmysteriet" hvor Hercule Poirot ble introdusert.

Denne episoden ble første gang sendt påsken 2000.

Britisk krimserie
Kveldens episode: The murder of Roger Ackroyd
I rollene: David Suchet, Oliver Ford Davies, Daisy Beaumont, Nigel Cooke, Vivien Heilbron, Flora Montgomery, Jamie Bamber, Philip Jackson
Regi: Andrew Grieve
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900