Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. oktober 2005 kl 23.10 Lydverket

Mot alle odds

Lydverket har møtt gutta i Mötley Crüe. Fra venstre: Gitarist Mick Mars, reporter Siri Høstmælingen og vokalist Vince Neil. (Foto: NRK)
Lydverket har møtt gutta i Mötley Crüe. Fra venstre: Gitarist Mick Mars, reporter Siri Høstmælingen og vokalist Vince Neil. (Foto: NRK)
Hva er mest utrolig: At medlemmene i Mötley Crüe fremdeles lever, eller at de har klart å gjøre comeback i 2005? Mange vil nok synes at begge deler er like usannsynlig. Lydverket har møtt gutta som har overrasket alle.

Mötley Crüe slo gjennom med poplåter i punk- og metal-drakt, og har solgt hele 40 millioner album på verdensbasis. De var med på å definere 80-tallet, glamlook’en, stadionrocken og puddelsveiser, men ble glemt like fort som de hadde blitt store da grungen tok over lydbildet på 90-tallet.

Et av årets største comeback
Selv om bandet har hatt stor suksess med bandbiografien "The Dirt", har ingen trodd at gutta noen gang ville stå sammen på en scene igjen. Men nå har de klart å gjøre et av årets største comeback med en utsolgt verdensturné og med et salg på 3,7 millioner av samleplata "Red White and Crüe". Lydverket vil vite hvordan bandet har overlevd, og i kveldens program svarer Vince Neil, Tommy lee, Nikki Sixx og Mick Mars selv.

Destruktivt band
Mötley Crüe har alltid vært et destruktivt band, og har blitt oppløst flere ganger. De fire medlemmene har til stadighet kranglet og ødelagt for hverandre, og skandalene har stått i kø. Vokalist VInce Neil er dømt for mord, bassisten Nikki Sixx overlevde en heroinoverdose etter å ha blitt erklært død, og trommeslager Tommy Lee er en gjenganger i tabloidene blant annet på grunn av en sexvideo og vold mot eks-kona Pamela Anderson. De siste årene har mange av medlemmene ikke vært på talefot, samtidig som eldstemann i gruppa, gitarist Mick Mars, har utviklet en sjelden og svært smertefull kronisk leddgikt.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Les mer: www. nrk.no/lydverket

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • www. nrk.no/lydverket