Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. oktober 2000 kl 21.20 Dee Dee Bridgewater hyller Ella

Dee Dee Bridgewater hyller Ella


NRK2 lørdag 28. oktober kl 21.20
Dee Dee Bridgewater hyller Ella

En jazzgjøgler i særklasse

Jazzsangerinnen Dee Dee Bridgewater, som gjestet Oslo Jazzfestival sist sommer, gir her sin hyllest til Ella Fitzgerald ved å synge et utvalg av den avdøde jazzsangerinnens favoritter. Med seg på scenen i Berlin har hun blant andre den berømte bassisten Ray Brown, som har vært gift med Ella, og WDR storband, dirigert av John Clayton.

\"Ja, vi elsker Dee Dee\". Det skrev Dagbladets Terje Mosnes etter konserten hun holdt i Oslo Konserthus under Oslo Jazzfestival i august i år. Også Aftenpostens anmelder var begeistret: \"To timer var ikke tilstrekkelig da det musikalske fyrverkeri Dee Dee Bridgewater tirsdag kveld inntok Oslo Konserthus\".

Dee Dee Bridgewater er født i Memphis i 1950, og regnes i dag som en av jazzens største stjerner. Hun begynte å synge allerede på 60-tallet, opptrådte i Michigan og dro på turné i Sovjetunionen med University of Illionois Big Band i 1969. Tidlig på 70-tallet sang hun med Thad Jones/Mel Lewis Orchestra og hun var med i Broadway-musikalen \"The Wiz\" i 1974-76.

Da Dee Dee Bridgewater flyttet til Frankrike på 80-tallet, var hun i stor grad oversett av det internasjonale jazzmiljøet. Karrieren tok ikke skikkelig av før på 90-tallet. I 1995 kom albumet \"Love and Peace\", en hyllest til Horace Silver. Dette kritikerroste albumet slo igjennom hos det amerikanske publikummet, og Dee Dee dro på turné. To år senere opplevde hun ny suksess med albumet \"Dear Ella\", som hun fikk en Grammy for i 1997.

Dee Dee Bridgewater fremfører på sterkt personlig vis klassikere som \"Mack the Knife\" og \"Basin Street Blues\" - ganske så forskjellig fra hvordan Ella Fitzgerald gjorde det i sin tid.

NRK2 lørdag kl 21.20

Innkjøpt produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)
Bilde
Dee Dee Bridgewater fremfører på sterkt personlig vis klassikerne ganske så forskjellig fra hvordan Ella Fitzgerald gjorde det i sin tid.