Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. oktober 2005 kl 23.10 Store studio

The Kings of Rock abdiserer

Popreporter Per Sundnes får besøk av både et rockeband og en popelsker. (Foto: Jan Alsaker)
Popreporter Per Sundnes får besøk av både et rockeband og en popelsker. (Foto: Jan Alsaker)
Gluecifer er snart historie, bandet har vedtatt å oppløse seg selv. De har nettopp lagt ut på avskjedsturné, men de kommer likevel på besøk til Store Studio. Det gjør også en annen musikkelsker, nemlig bokaktuelle Frode Grytten.

Biff Malibu, Stu Manx, Danny Young, Captain Poon og Raldo Useless skal snart gå rundt i gatene som helt vanlige menn. Et av Norges mest populære rockeband – og sannsynligvis beste liveband – er dermed en saga blott.

I Store Studio forteller Gluecifer (nesten) alt: Hva har foregått bak kulissene? Hvordan oppleves livet som norsk rockestjerne? Oppturer? Nedturer? Byturer?
Og selvsagt: En aldri så liten mini-konsert.

Flytende bjørn
Frode Grytten er forfatter og Odda-patriot. Hjembygden har vært scene for handlingen i flere av bøkene hans, og den siste boken er intet unntak. I "Flytande bjørn" møter vi en desillusjonert pressemann som plutselig får en stor drapssak i fanget.

Grytten er en kjent musikkelsker, noe romanen "Popsongar" vitner om. Vi får håpe han også liker Gluecifers rockelåter.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)