Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. januar 2003 kl 23.20 Sopranos

Sorg i mafiamiljøet

Tony Soprano (James Gandolfini) klarer kun å være ærlig overfor psykologen sin, dr. Jennifer Melfi. (Lorraine Braco). (Foto: Warner Bros)
Tony Soprano (James Gandolfini) klarer kun å være ærlig overfor psykologen sin, dr. Jennifer Melfi. (Lorraine Braco). (Foto: Warner Bros)
Tony Soprano er fortsatt opprørt etter at veddeløpshesten ”Pie-O-My” døde i brannen. Furio kommer tilbake fra Italia og har med seg gaver til sjefens barn.

Chris tar med seg en ekspresspakke til Bada Bing – pakken viser seg å inneholde maleriet Tony har bestilt av seg selv og hesten ”Pie-O-My”. Sjefen blir mektig opprørt og stormer ut av Bada Bing. Like etter ringer han til Silvio og ber ham brenne maleriet. Paulie synes dette er forferdelig sløseri, så han tar maleriet med seg hjem og henger det over peisen.

Furio returnerer
Furio har vært i Italia i farens begravelse, og mens han har vært borte, er det en som har ofret mer enn en tanke på ham… Carmela venter at han skal dukke opp hvert øyeblikk, og skuffelsen er stor hver gang det ikke er Furio som ringer på døren.

Så endelig kommer italieneren. Furio har med seg gaver til både Meadow og A.j. – men ingenting til Carmela. Han vil ikke komme inn når hun ber ham, og da Tony kommer ut, ser han at Furio tørker bort en tåre.

Hos psykologen
Den eneste Tony klarer å innrømme sin sorg over hesten overfor, er psykologen dr. Melfi. På kontoret hennes sier han at det koster å bevare en tøff fasade. Et større problem er det at Tony har begynt med ”selv-medisinering”. Han har øket dosen av de beroligende tablettene Prozac, noe psykologen er sterkt imot.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien har fått tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364