Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. juni 2000 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Blott til lyst

Med sjel og særpreg: Blott til lyst (ttv


NRK1 mandag 26. juni kl 19.30
Med sjel og særpreg (3:7): Blott til lyst

Driver leketøysbutikk med særpreg

- Det er ikke alltid så lett for voksne å driste seg til å bruke barnet i seg, men jeg prøver i det minste å gi folk en sjanse. Og det er min ærbødige påstand at leken hører hele livet til, sier Trude Skagestad, som i snart tre år har drevet leketøysbutikken \"Lysthuset\" i Trondheim. Med mikrofon og kamera har det populære tomannsteamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger fanget opp entusiasmen hos den lekelystne butikkdama.

Etter 12 år som førskolelærer bestemte Trude Skagestad seg for å realisere en gammel drøm. Siden høsten 1997 har leketøysbutikken i Fjordgata utviklet seg til å bli landets mest særegne etablissement i sin bransje. For butikken nærmest flommer over av gjenstander som lokker fram det gode humør og lekelyst hos folk i alle aldre. Med mer vekt på en antikvert trehest enn på siste mekaniske skrik i plast.

- Jeg vil appellere til mennesker som innrømmer at de har barnet i seg, som har evnen til å bli oppslukt i fantasiens verden. Leken er helsekost for sjelen, og de fleste sjeler har utvilsomt behov for litt næringstilskudd i ny og ne, understreker Trude Skagestad, som leser dikt og inviterer sine kunder til møte med fordums hverdagsopplevelser.

Om serien
I en serie sommerportretter signert NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger møter vi hverdagsmennesker som har tråkket litt utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har entusiasmen og optimismen til felles. \"Med sjel og særpreg\" setter de farge på hverdagen.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Trude Skagestads særegne butikk flommer over av gjenstander som lokker fram det gode humør og lekelyst hos folk i alle aldre. (Foto: Andreas Lunnan).

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri Grønning Meyer, tlf. 23048123