Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. september 2001 kl 22.45 Bokbadet

Ung forfatter om etniske minoriteter

Zadie Smith har skrevet suksessromanen
Zadie Smith har skrevet suksessromanen "Hvite tenner". I kveld samtaler hun med Anne Grosvold på Rockefeller i Oslo. (Foto: Scanpix)
Anne Grosvold har invitert den britiske forfatteren Zadie Smith med seg i Bokbadet i kveld. Hun debuterte ifjor med boken "Hvite tenner", som ble en braksuksess i hjemlandet og er oversatt til en rekke språk.

Forfatteren er 25 år gammel, har sine røtter på Jamaica og skriver om etniske minoriteter i dagens London. Boken er blitt kalt "den endelige romanen fra annengenerasjons innvandrere". "En rus av en leseropplevelse" skrev NRKs anmelder Unni Hveem om romanen.

Favoritthelt
Her møter du blant andre Archie Jones, en middles vellykket engelskmann som er i ferd med å gjennomføre sitt nyttårsforsett. Han sitter frivillig fast i sin stasjonsvogn og venter på at eksosen skal trenge inn og gi ham en ende på det hele.

- Archie er en av mine favoritthelter. En som går gjennom livet uten å skade noen, og uten å få blod på sine hender. Jeg tror det finnes sånne. Sånne som gjør verden litt bedre uten helt å innse det selv, sier Smith.

I kveldens utgave av Bokbadet fra Rockefeller samtaler hun med bademester Anne Grosvold om humoristiske selvmordsforsøk og enfoldige helter.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
Zadie Smith har skrevet suksessromanen ”Hvite tenner”. I kveld samtaler hun med Anne Grosvold på Rockefeller i Oslo. (Foto: Scanpix)