Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. januar 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Dum nok til å bli politi

Michael Moore har det moro på politiets bekostning i kveld.
Michael Moore har det moro på politiets bekostning i kveld.
En mann fra Connecticut ble avvist på politiskolen fordi han var for smart. I kveldens "Michael Moores USA" forsøker de å overbevise politiet om at han er dum nok til å bli politi.

Mannen forsøkte å bli politimann, men fikk høre at han hadde for høy IQ! Jay Martel reiser til New London I Connecticut for å bevise at mannen er dum nok til å trekke i uniform.

Alle tilstår
To uavhengige undersøkelser har vist at de offentlige oppnevnte forsvarerne i Nevada County i California får uskyldige mennesker til å tilstå forbrytelser, slik at forsvarerne slipper å bruke tid i rettssalen. Moore reiser til Nevada County for å gjøre jobben deres enda enklere. Der forsøker han å få alle innbyggerne til å levere inn ferdig underskrevne tilståelser, slik at forsvarerne skal slippe det etter at politiet har arrestert folk.

Michael Moore feirer også innskrenkningene i amerikanernes sivile rettigheter ved å la en gjeng pensjonerte politimenn stoppe tilfeldige folk på gata og ransake dem.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78