Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juli 1999 kl 19.30 SommerDag rundt Osterøy

SommerDag rundt Osterøy (ttv)


NRK1 fredag 2. juli kl 19.30
SommerDag rundt Osterøy (1:6)

Jon Eikemo er førstemann ut

Dag Lindebjerg setter sjøbein igjen med sin 29 fots store trebåt \"Lindy\". I seks programmer tar han oss med på opplevelsesturer langs Vestlandskysten. Førstemann ombord er Jon Eikemo.
Jon Eikemo er tilbake på gamle trakter i barndommens rike i det første programmet i årets SommerDag-serie. Følgende gjester er Torhild Sivertsen, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen, Hallvard Flatland og Kenneth Sivertsen.
Turen starter på gården Eikemo i Eksingedalen. Derfra går turen videre ut i Vedafjorden i båten \"Lindy\" mot Breistein der Jon vokste opp. Han besøker butikken som faren drev og der han selv stod bak disken som guttunge. Her blir det sterke møter med minner fra guttedagene. Han forlot stedet for 40 år siden for å begynne på teaterskolen.
Et sterkt møte blir det også med hans gamle venn og artistkollega, Ivar Medaas, som nå er slagrammet og sitter i rullestol.

Om Dag Lindebjerg
Dag Lindebjerg har jobbet i NRK i 22 år, derav 17 år som sportsreporter på utallige ski-arenaer verden rundt. Etterat han flyttet hjem til Bergen er det kysten og kystkulturen som har vært hans store interesse og arbeidsfelt. Han har blant annet laget flere kritikerroste program for \"Ut i naturen\".

NRK1 fredag kl. 19.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Dag Lindebjerg er klar med syv nye kystprogrammer i sommer. (Foto:Thomas Hellum NRK Hordaland)

Jon Eikemo og Dag Lindebjerg besøker blant annet Eikemos barndomshjem i kveld. (Foto: Thomas Hellum NRK Hordaland)

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Dag Lindebjerg