Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. mars 2005 kl 18.00 Gisle Wink på eventyr

Animasjonsserie i Barne-tv

Gisle Wink forteller historier til barnabarna sine. (Foto: CBBC)
Gisle Wink forteller historier til barnabarna sine. (Foto: CBBC)
"Gisle Wink på eventyr" er den norske tittelen på en ny britisk animasjonsserie for barn. Hver lørdag fram til sommeren skal vi følge Gisle Wink og hans to venner Ferni og Dannan. Fantastiske historier og livlig fantasi er stikkord for serien.

Serien er laget av Children´s Entertainment Company (CBBC), og retter seg mot barn fra tre til seks år. "Jakers" som er originaltittelen, hadde premiere i Storbritannia så sent som i fjor høst, og er blitt svært populær i hjemlandet. Den har også vunnet en Emmy for sin fantastiske animasjon og spennende handling.

Serien foregår på det idylliske irske bondelandet. Produksjonstemaet tilbrakte flere uker i Irland i planleggingsfasen for å fotografere og observere, alt for å gjøre det hele mest mulig virkelighetsnært.

Bestefar forteller
Hver episode åpner med at bestefar Gisle Wink forteller historier til barnebarna sine fra den gang han selv var liten. På den måten gjenoppfrisker han minnene fra oppveksten på Raloo Gård, der han sammen med Ferni og Dannan opplevde mye rart.

Utfordring
Historiene tar oss med til 50-tallet når Gisle Wink er en dristig kar som trosser enhver fare. Han er også en motivator og får de to vennene til å ta en hvilken som helst utfordring. I tillegg har de livlig fantasi, og får det mest dagligdagse til å bli noe helt eventyrlig. De gjelder enten de er ute og seiler, fisker eller slåss, eller de befinner seg i tåkete slottsruiner og på stille landsbyveier.

Læring
"Gisle Wink på eventyr" er ikke bare en fantasifull historie, serien forsøker også å lære de yngre seerne noe. Hvert eventyr illustrerer en utfordring et menneske står overfor i barndommen og under oppveksten.

Historier får barna til å forstå at det er vanlig å gjøre feil og at man lærer så lenge man lever.

Innkjøpt britisk animasjonsserie
Originaltittel: Jakers
Produsert av: CBBC
Prosjektleder NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,