Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 16. november 2009 kl 19.55 Top Gear - Sesongpremiere!

Ny sesong med bilprogram med vri

En 60 år gammel Jaguar XK120 raser av gårde fra London til Edinburgh. (Foto: BBC)
En 60 år gammel Jaguar XK120 raser av gårde fra London til Edinburgh. (Foto: BBC)
Her blir det store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. 13. sesong av britenes store bilprogram er klar til sending, og det er 32 år siden første program gikk på lufta. "Top Gear" er tilbake i kveld!

Top Gear har utviklet seg til et underholdende program myntet på flere en de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram, er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer. Den som ønsker å få vite hvor stort bagasjerommet på en bil er, må finne seg et annet program.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Fra London til Edinburgh
Hvordan ville Top Gear sett ut i 1949? Det er ideen bak seriens første episode. Programlederne bestemmer seg for å kappkjøre fra London til Edinburgh. James velger seg en herlig Jaguar XK120 sportsbil, Richard skal plage seg selv på en Vincent Black Shadow motorsykkel og Jeremy skal ta toget! Nei, ikke et hvilket som helst tog, men ett som blir drevet av en "Tornado", et Peppercorn A1 Pacific Class damplokomotiv. Og han får nok ikke nyte utsikten, men må skuffe kull hele veien til Edinburgh.

I tillegg til kappkjøringen nordover til Skottland byr programmet også på et intervju med Formula One-sjåføren Michael Schumacher og en test av Ferrari FXX.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900