Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. august 2009 kl 23.20 Nattsøsteren

Familietragedie?

Helena Bjerke (Trine Wiggen) mottar livstegn fra datteren. (Foto: Nordisk Film)
Helena Bjerke (Trine Wiggen) mottar livstegn fra datteren. (Foto: Nordisk Film)
Moren til Kathrine mottar en SMS fra datterens mobil som sier "Jeg er ok". Det viser seg også at Kathrine hadde tilgang på en Glock 9mm av samme type som den Brenda Elise Moen ble skutt med. Kan hun ha drept sin egen bestemor?

Nye spor leder Cato til en slette i skogen hvor en gjeng ungdommer utøver rollespill som ser ut som spirituelle seremonier. Ifølge ryktene skal en av medlemmene ha blitt smurt inn med ekte blod.

Sakte, men sikkert trekkes skyggene frem i lyset. Menneskenes mørke sider; svik, urettferdigheter og hemmeligheter er ingredienser som veves sammen til en svært uhyggelig historie, med en høyst overraskende slutt.

Om serien
En eldre kvinne blir skutt og drept i Ullevål Hageby. Den dreptes barnebarn har vært forsvunnet i tre måneder. Cato Isaksen og hans team står overfor en ny og uhyggelig drapssak.

I sommer blir det gjensyn med to serier basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen. Først ut var "Sørgekåpen", deretter står "Nattsøsteren" for tur.

Hver serie er på tre episoder og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Regissør av "Nattsøsteren", Alexander Eik, er kjent som en av Norges mest produktive unge regissører. Siden han begynte å lage film i 1997 har han regissert et hundretalls reklamefilmer og musikkvideoer for artister som Turboneger, Klovner i Kamp, Morten Abel etc.

Eiks kortfilm "Første Akt" vant Amandapris for beste kortfilm i 2001. Hans spillefilmdebut, "Kvinnen i mitt liv" (2003) var noe så sjeldent som en norsk fullblods komedie, og ble en stor publikumssuksess på kino.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen - spilles av Reidar Sørensen:
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og har nylig giftet seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne, Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone - spilles av Marit A. Andreassen
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Randi Johansen, Isaksens kollega - spilles av Jannike Kruse Jåtog
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, Isaksens kollega - spilles av Kyrre Haugen Sydness
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, Isaksens kollega - spilles av Trond Brænne
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Helena Bjerke - spilles av Trine Wiggen
42 år gamle Helena Bjerke er moren til Kathrine Bjerke og datteren til Brenda Elise Moen. Etter datterens forsvinning har hun ikke vært seg selv, og da moren hennes blir drept forverrer situasjonen seg.

Tage Wolter - spilles av Michael Nyqvist
Svenske Tage Wolter bor sammen med Helena Bjerke og er stefaren til den savnede tenåringsjenta Kathrine Bjerke. Han har vært i konflikt med stedatteren flere ganger før hun forsvant.

Programmet er sendt tidligere.

Norsk dramaserie etter Unni Lindells roman
Produsert for NRK av Nordisk Film (2007)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Alexander Eik
Produsent: Rune H. Trondsen.
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Sondre Krogtoft Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Michael Nyqvist (Tage Wolter), Trine Wiggen (Helena Bjerke), Göran Ragnerstam (Johan Wolter), Lars Sørbø (Alf Boris Moen), Rut Tellefsen (Solveig Wettergren)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900