Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. september 2006 kl 22.00 Pop-session

Rytmer og trommer

I serien om popmusikk er turen kommet til noen av rytmekongene og trommeslagerne.

Billy Cobham, Bela B og Stewart Copeland er noen av trommeslagerne som deltar i denne delen av "Pop-session". Sistnevnte trakterte trommene i Police. Vi får med oss et par av deres låter, "Roxanne" og "De Do Do Do De Da Da Da". Copeland fortsatte solo i årene etter at Police gikk i oppløsning, og han framfører "Baboon Tribe" fra 2002.

Bela B er en av de sjeldne som kombinerer den kompliserte jobben som vokalist og trommeslager på en gang. Han spiller i den tyske punkrock-gruppen Die Ärzte som framfører "Manchmal Haben Frauen".

Santanas latin-rock
På slutten av 60-tallet sto gitaristen Carlos Santana og hans band fram med Armando Peraza på congas og Jose Chepito Areas på timbales. Det oppsto en „latino-fever" innen popmusikken, og bandet fikk mange etterapere. I sendingen får vi Santana live på scenen i et opptak fra 1978 med hit’en „Black Magic Woman".

Mer om serien
"Pop-session" (tysk musikk-dokumentar i fem deler) byr på navn som Les Paul, Jean Michel Jarre, Keith Emerson, Billy Idol, Björk, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Billy Cobham og utallige andre.

Serien gir oss ikke bare stjernene. Den spør også om hva det gjør med oss når vi for enhver pris skal ha en stjerne å dyrke. Kanskje er det derfor de beste musikerne i pop-bransjen forsvinner i bakgrunnen? Et siktemål for serien er derfor å la musikere i vid forstand – solister, arrangører, låtskrivere, studiomusikere – få anledning til å snakke om seg selv og instrumentet de spiller på.

Tysk dokumentarserie i fem deler (2006)
Originaltittel: Pop(b)session
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no