Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. januar 2001 kl 22.55 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 31. januar kl 22.55
Drapsalarm (18:24)

Steve i livsfare

Etterforskerne Tessa og Steve får overraskende og ubehagelige problemer i kveldens episode. Tilfeldigheter gjør at Steve blir konfrontert med en sak fra sin fortid, og han må derfor overlate en mordgåte til Tessa alene.

Ved den storslåtte åpningen av et varehus, der alt er lagt til rette for mediene og publikum, finner man den daglige leder, Glen Weekes, død i et utstillingsvindu. Liket oppdages når varehusets eier, Max May, skal til å vise frem den flotte utstillingen. Det ser ut til at Weekes han har hatt et hjerteattakk, men hvorfor har han samtidig fått en svær kul i pannen?

Når Tessa og Steve begynner etterforskningen, overraskes Steve av et ansikt fra fortiden. Det er tydelig at Suzanne Delacourte gjør Steve svært urolig. Hva kan årsaken være? Det blir umulig for Steve å skille mellom private problemer og den faktiske etterforskningen. Derfor må Tessa langt på vei ordne opp i sakene alene.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.55
Tidligere sendt NRK1 6.8.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)