Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. september 2012 kl 20.45 Mitt liv: Jacob Jervell

Teolog og debattant


Teologen og debattanten Jacob Jervell er en internasjonalt anerkjent bibelforsker og skrifttolker. Også utenfor det akademiske miljø har han gjort seg bemerket med sine klare synspunkt på etikk i næringslivet og helsevesenet. I kveld blir vi kjent med denne kapasiteten.

Jacob Jervell ble født i Fauske i Nordland i 1925. Han er en av de mest sentrale teologene i Norge etter krigen og har vært en viktig og respektert samfunnsdebattant. Etter oppvekst i Bergen, Stavanger og Hamar begynte han å studere teologi ved Universitetet i Oslo og ble professor der allerede som 35-åring. Han er internasjonalt anerkjent som bibelforsker og skrifttolker. Også utenfor det akademiske miljøet har han gjort seg bemerket som en dyktig formidler og en spissformulert debattant med klare synspunkt mellom annet på etikk innen næringsliv og helsevesen.

Om serien
Gjennom dybdeintervjuer blir vi nærmere kjent med åtte personer som har satt spor etter seg i norsk etterkrigshistorie. De åtte personene har alle betydd mye for norsk samfunnsutvikling innen blant annet kultur, religion, politikk, næringsliv, forskning og skole.

Foruten Jacob Jervell møter vi Arne Nordheim, Finn Lied, Mosse Jørgensen, Lars Skytøen, Aase Nordmo Løvberg, Fred. Olsen og Hanna Kvanmo

Produsert av Høylandet Film & TV produksjon
Produsent / ide: Lornts Mørkved
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumservice, 815 65 900