Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. mai 2007 kl 00.40 Nattkino: Lystløgneren

Jim Carrey i storform

Jim Carrey spiller på hele sitt register som skuespiller i filmen
Jim Carrey spiller på hele sitt register som skuespiller i filmen "Lystløgneren" (Foto: Imagine Entertainment/Universal)
Advokat Fletcher Reede er besatt av karrieren og gjør ikke annet enn å snu på sannheten slik at saken blir til hans fordel. Men da sønnen Max blåser ut lysene på fødselsdagskaken og ønsker at pappa i det minste skal snakke sant et helt døgn, begynner saker og ting å skje…

Fletchers (Jim Carrey) løgnhistorier har ødelagt ekteskapet hans med Audrey (Maura Tierney), og forholdet til sønnen Max (Justin Cooper) er heller ikke helt bra. Fletcher har flere ganger lovet å være til stede på Max sin åtte års fødselsdag, men når dagen kommer, er det et viktig møte han må delta i på jobben. Han leverer en så svevende unnskyldning at til og med Max gjennomskuer den.

Øyeblikket kommer da Max skal blåse ut alle lysene på fødselsdagskaken, og gutten har et hemmelig ønske: at pappaen hans kunne la være å lyve de neste 24 timene.

Plutselig er ikke Fletcher fysisk i stand til å si noe annet enn sannheten. Dette får interessante konsekvenser for skilsmissesaken han skal håndtere neste dag….

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1997)
Originaltittel: "Liar, Liar"
Med: Jim Carrey, Maura Tierney, Jennifer Tilly, Swoosie Kurtz, Amanda Donohue, Justin Cooper
Regi: Tom Shadyac
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78