Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juni 2002 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Tvilsomt alibi

Politikonstabel Mike (Jason Durr).
Politikonstabel Mike (Jason Durr).
I kveld vises siste avsnitt i serien ”Med hjartet på rette staden” denne sesongen. Men NRKs innkjøpsavdeling har tatt inn nye episoder fra Yorkshire Television, og fortsettelsen på den populære engelske serien kommer til høsten.

Jackie, Mikes kjæreste, driver et advokatkontor sammen med sin onkel Henry. Onkelen som har et plettfritt rykte, får panikk da han kjører på en syklist etter å ha tatt en drink. Henry kjører fra stedet uten å stoppe, men det er et vitne til ulykken. Mike snakker med vitnet, og han får snart mistanke om at advokaten har vært involvert i ulykken.

Men advokatfruen gir sin mann alibi for det aktuelle tidspunktet, og advokaten hevder at politiets vitne er upålitelig. Affæren blir også en belastning på forholdet mellom Mike og Jackie.

I det siste har Mike snakket med en tidligere kollega i London-politiet om å gå tilbake til sin gamle jobb der. Kommer Mike til å forlate Aidensfield, eller skal han ta sjansen på å la forholdet til Jackie utvikle seg videre?

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 8)
I rollene bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57