Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. februar 2004 kl 22.30 Safari

Skandinavisk forfattertalent

Programleder Marte Spurkland tar seerne med på Safari i kunst og omegn. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Marte Spurkland tar seerne med på Safari i kunst og omegn. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
"Den som lyver" er danske Ida Jessens første roman som blir oversatt til norsk. Safari har møtt forfatteren, som henter inspirasjon fra naturen når hun skriver. I tillegg tar programleder Marte Spurkland oss med til København, Wien og det tyske filmtalentet Maren Ade.

Ida Jessen har skrevet flere romaner, noveller og barnebøker, og regnes som en av Danmarks unge, lovende forfattere. Hun skriver i den skandinaviske tradisjonen der stedet og naturen er både ramme og klangbunn for det menneskelige dramaet, og selv mener hun at hun er påvirket av de årene hun bodde i Norge.

Nytt kulturhus i København
København har fått et nytt kulturhus – Den nordatlantiske brygge – som skal fremme samtidskunst og kultur fra Island, Grønland og Færøyene. Her kan publikum oppleve utstillinger, events, filmer og debatter. Safari har besøkt kulturhuset.

I tillegg møter vi 27 år gamle Maren Ade fra Tyskland, som er spådd en lysende karriere innen film, og en gigantisk kulturarena i Wien – Museums Quartieren.

Om Safari
Marte Spurkland er programleder for kulturmagasinet Safari. Redaksjonen har til sammen ni reportere som drar på safari i samtidskulturen utenfor Norges grenser, kun utstyrt med et dv-kamera. Hver uke presenterer Spurkland ulike videoreportasjer om aktuelle personer, hendelser og begivenheter fra den internasjonale kunstverdenen.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ninja Benneche, Charlotte Thiis-Evensen, Leon Mathisen, Jon Anton Brekne, Sven-Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Tina Waldø-Jensen, Hanne Skrikerud, Marit Lie
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252