Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. januar 2005 kl 20.25 Den store klassefesten

Sporty klassefest

Dan Børge Akerø har invitert Kari Traa og Petter Solberg til duell i Den store klassefesten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Dan Børge Akerø har invitert Kari Traa og Petter Solberg til duell i Den store klassefesten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det blir en sporty klassefest når Dan Børge Akerø inviterer rally-mesteren Petter Solberg og kulekjøringsesset Kari Traa til studio med hver sin klasse. Da hjelper det ikke å kjøre fort verken med bil eller på ski, men erfaring med terrengsykling kan komme godt med!

En av utfordringene er nemlig terrengsykling, og de to duellantenes utgangspunkt skulle være det beste når verdensmester Gunn Rita Dahle gir råd. I studio har de også hver sin heiagjeng på plass: Østfoldgutten Petter Solberg (30) stiller med klassen sin fra Spydeberg ungdomsskole, mens Kari Traa (30) har tatt med seg klassekameratene fra Voss ungdomsskole.

Praktiske utfordringer
Petter Solberg kunne ikke skjønne hvorfor han skulle lære engelsk da han gikk på skolen, han kunne jo allerede norsk! Akkurat det angret han på da han skulle delta i sitt første verdensmesterskap og kartleseren var nettopp engelsk.

Om danseferdighetene er bedre enn engelskkunnskapene er en av tingene han må bevise i kveld, og er det virkelig sant at bestemoren hans skrev alle stilene for ham? Kari Traa må også vise at hun behersker praktiske fag, og får flere overraskelser underveis. Det får seerne også: Stemmer det at hun har vært søppelkjører på Kypros?

Om Den store klassefesten
Ni lørdager fram mot påske inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Hver lørdag tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio.

Den store klassefesten fikk Gullrute-prisen for beste underholdningsprogram i 2002, og som vanlig kan programleder Dan Børge Akerø by på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio for de to gjestene og klassekameratene deres.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64