Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. november 2001 kl 22.30 Slå på ring

Bestevenner lager tv

Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen lager
Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen lager "Slå på ring". (Foto: Vilde Kamfjord)
Erlend Klarholm Nilsen (23) og Stein Johan Grieg Halvorsen (25), populært kalt Steinjo, har vokst opp sammen og vært bestevenner siden de var tre og seks år gamle. De har bodd i samme bygård, gått på samme skole, jobbet i samme musikkforretning og hengt sammen hele livet. Nå er guttene snart voksne og har fått sitt eget tv-program på NRK1.

Seks torsdager fremover blir vi med inn i Erlends og Steinjos verden – en verden av improvisasjon, humor, galskap og ikke minst musikk.

- Det blir veldig musikalsk. Vi tar tak i særegenheter vi liker ved artister og lager vår egen vri ut av det, sier Erlend.

All musikken vi får høre i løpet av programserien, er laget av Erlend og Steinjo selv, og den blir spilt og sunget inn i guttenes hjemmelagde studio på soverommet til Steinjo i Homansbyen i Oslo.

Begge har gått på musikklinjen på Manglerud, og de har jobbet i den samme musikkforretningen. Da Steinjo forlot fedrelandet for å studere ved LIPA, Paul McCartneys skole, i Liverpool, ble Erlend hjemme, men sistnevntes interesse for musikk ble ikke borte av den grunn, og nå er de to igjen sammen om nye prosjekter.

Videoopptak
Erlends og Steinjos årelange vennskap har resultert i mange videoopptak , og de har samlet på alle sammen.

- For to år siden klippet vi sammen noen av opptakene, laget en pilot og sendte den til NRK. Det skjedde ikke noe da. Ikke før det var gått ett år da Thomas Numme fant opptakene i arkivet under forberedelsene til ”Trigger”. Vi ble oppringt, noe som resulterte i at vi fikk våre faste innslag på fredagene, forteller Steinjo.

Animerte skolestiler
Hele høsten 2000 og vårsesongen 2001 har de herjet i Trigger, før de ble tatt inn i varmen i underholdningsavdelingen. Nå skal de underholde en hel halvtime på torsdager.

- Det blir masse musikkvideoer av forskjellig slag, og det blir sketsjer, gamle klipp og animerte skolestiler, sier Erlend.
Animerte skolestiler?
- Ja, vi har tatt vare på stilene vi skrev på skolen, og animert dem til små filmer. Så tar vi også med karakteren og kommentaren fra læreren, sier Steinjo.

Det er med andre ord ikke noe helt ordinært tv-program vi kan se frem til på torsdagene frem mot jul.

- Vi har det gøy sammen og lager ting vi ler av. Så håper vi at andre liker det også, sier Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan Grieg Halvorsen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programledere: Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen
Prosjektleder: Lars Hognestad, 23 04 92 03
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

3.bilder, samme tekst
Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen lager ”Slå på ring”. (Foto: Vilde Kamfjord)