Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. februar 2005 kl 19.25 The Young Ones

Bombe

De ikke helt gjennomsnittlige hybelboerne i The Young Ones. (Foto: BBC)
De ikke helt gjennomsnittlige hybelboerne i The Young Ones. (Foto: BBC)
Hva er verst: En bombe i huset eller å betale tv-lisensen?

Pussige ting fortsetter å skje i kollektivet. Dagliglivet her er ikke som andre steder. Siste nytt er at en bombe oppdages like utenfor døren. Men er det verre enn at de blir kontaktet av en representant for tv-selskapet? Det er tid for å betale lisensen.

Om serien
I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rik, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk på. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.


Britisk komiserie 1982
Originalttittel: The Young Ones (sesong 1)
Kveldens episode: Bomb
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle.
Pressekontakt: Håkon Sverdrup 23 04 86 96