Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. mai 2013 kl 23.15 ABBA: Dancing Queen

Hvordan ble


"Dancing Queen" er ikke bare en av ABBAs mest kjente låter. Den anses også for å være en av de beste poplåtene gjennom tidene. Hvordan ble låta til? Dette er andre av tre episoder i en dokumentarserie om ABBA.

I denne dokumentaren får vi et innblikk i ABBAs arbeidsmetoder og hvor stor betydning «Dancing Queen» hadde for gruppens suksess. Vi får også høre om låtens bakgrunnshistorie, og gruppens musikalske kreativitet.

ABBA-feber i Australia
Dokumentaren skildrer også ABBAs enorme popularitet, med den australske ABBA-feberen som fremste eksempel. Vi får være med på gruppens største turné, i Australia 1977, som skulle vise seg å være et eventyr som ikke liknet annet bandet opplevde i løpet av sitt tiår sammen.

Fortellingen om «Dancing Queen» og ABBAs fenomenale karriere skildres ved hjelp av arkivmateriale og nye intervjuer. Den fascinerende bakgrunnshistorien til «Dancing Queen» fortelles av ABBAs studiomusiker og lydtekniker Michael B. Tretow. Eventyret i Australia formidles av blant andre turnégitaristen Lasse Wellander, kostymeansvarlig Ingmarie Halling og turnépromotør Paul Dainty.

Filmen er produsert av ABBA-eksperten Carl Magnus Palm, som blant annet har skrevet boken "ABBA-The Story". Medprodusenter er Roger Backlund og Viktor
Petrovski.

Svensk musikkdokumentar fra 2012
Originaltittel: ABBA – Dancing Queen
Regi: Roger Backlund og Carl Magnus Palm
Produsert av Happy Monday Media
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900