Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. oktober 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

Farvel med et brak

Kaptein Herodd Widding får beskjed om at det brygger opp til full storm. Nyttårsfeiringen om bord står i fare. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kaptein Herodd Widding får beskjed om at det brygger opp til full storm. Nyttårsfeiringen om bord står i fare. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld sendes den siste episoden fra Hurtigruten i år. Det er klart for nyttårsfeiring om bord og både passasjerer og reiseleder Unni gleder seg til en magisk aften. Men kvelden utarter seg til et lite mareritt.

Nyttårsaften skal feires i Svolvær, og alt ligger til rette for en herlig kveld. Men det er varslet full storm, så kaptein Widding ser seg til slutt nødt til å avlyse nyttårsanløpet i Lofoten.

Stormen bygger seg opp med voldsom kraft og blir mye verre enn forventet. Den tar tak i MS "Midnatsol" og røsker løs inventaret og får store mengder glasstøy til å knuses i tusen biter. Det blir en sjokkartet opplevelse både for passasjerer og besetning.

Pause i serien
Nå tar serien "Hurtigruten 365" en pause til over nyttår. Da kommer de resterende elleve episodene. Men denne episoden kan du se i reprise på NRK2 førstkommende søndag kl. 17.30

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien