Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. mai 2006 kl 19.55 Oljeriket

Nytt liv i vente

Ann Elin Sunde er gravid og om bord på Gullfaks C for siste gang – i hvert fall foreløpig. (Foto: Morten Eek)
Ann Elin Sunde er gravid og om bord på Gullfaks C for siste gang – i hvert fall foreløpig. (Foto: Morten Eek)
Lærlingen Ingelill skal på sin første tur til Gullfaks C – hennes nye arbeidsplass i flere år fremover. Samtidig pakker Ann Elin sakene sine og forlater plattformen. Nå venter et liv som småbarnsmor hjemme i Stavanger.

Ingelill J. Handeland er snart ferdig med sikkerhetskurset alle som jobber i Nordsjøen må gjennom. Det eneste som gjenstår, er den såkalte helikopter-evakueringen. Sammen med flere andre lærlinger skal Ingelill komme seg ut av et veltet helikopter, under vann. Klarer hun testen tre ganger, er sikkerhetskurset bestått.

I Stavanger skal Ann Elin til medarbeidersamtale. Under samtalen kommer det frem at hun ikke er helt fremmed for tanken på å stifte familie innen relativt kort tid. Den blide prosessteknikeren har tenkt mye på hvordan det vil bli å få et barn, men håper hun kan fortsette i jobben sin. Når vi møter henne noen måneder senere er det mye som har skjedd i livet hennes…

I Linköping ferierer Kurt og familien på motorsykkelstevne. For Kurt er dette sommerens høydepunkt, og bare en ting kan spolere gleden: regnvær.
Dagen da Kurt skal konkurrere er kommet, men i horisonten truer mørke skyer…

Om serien:
I åtte episoder følger vi et knippe mennesker som bor og jobber i Nordsjøen. Siden høsten 2004 har NRK fulgt et skift på jobb og hjemme på land, noe som har resultert i et unik innblikk i norsk oljevirksomhet og livet til dem som jobber der.

Livet om bord på oljeplattformen Gullfaks C kan nærmest betraktes som et lite minisamfunn. Her bor og jobber til enhver tid om lag 200 mennesker. Hvem er egentlig disse menneskene som en tredjedel av året forlater familien og fastlandet for å jobbe og bo på en plattform i Nordsjøen? Og hva er det egentlig de gjør der ute? I serien møter vi mennesker i ulike yrkesgrupper som alle er viktige for å holde produksjonen i gang.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Bergen (2006)
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,