Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. mai 2003 kl 19.55 Jada, vi elsker!

Moder’n vil gifte seg

Moder’n (Aud Schønemann) kommer sent hjem, og Marve (Rolv Wesenlund) kunne ha dødd av sult, og hvordan er det hun ser ut? (Foto: Tore Halden, NRK)
Moder’n (Aud Schønemann) kommer sent hjem, og Marve (Rolv Wesenlund) kunne ha dødd av sult, og hvordan er det hun ser ut? (Foto: Tore Halden, NRK)
Det er sol og sommer, og fru Fleksnes og sønn nyter campinglivets gleder. Moder’n nyter livet litt vel mye, mener Marve når han får høre at hun planlegger å gifte seg på nytt. Den utvalgte er en stilig bergenser ved navn Einar, men Marve Fleksnes gir seg ikke uten sverdslag. Viktige ting som varm middag og bolig står på spill.

Amors piler har truffet Magnhild Fleksnes og Einar Larsen. De har vært på dans, og står utenfor sine campingvogner. Nå planlegges bryllupet, og hvorfor ikke arrangere et dobbeltbryllup? Einars datter skal nemlig også snart gifte seg. Alt ligger til rette, og moder’n er lykkelig. Nå står det bare igjen å snakke med Marve…

Inne i campingvogna sitter Marve Fleksnes iført hatt og grilldress, og han aner uråd. Bebreidelsene hagler over moder’n, når hun kommer inn døren. Marve kunne ha dødd av sult – og hvordan er det hun ser ut? Fru Fleksnes kommer omsider til orde, og får sagt at hun skal gifte seg. Dette gir Marve enda mer vann på mølla. Han nekter seg ingenting, trekker fram fader’n som har vært død i ti år og rakker ned på moder’ns tilkommende.

Men Magnhild Fleksnes vil gifte seg med Einar Larsen, og inviterer Marve med på et forsonende møte med kaffe og småkaker. Marve stiller vel forberedt, og lykkes med å få til en krangel mellom de nyforelskede. Han tror at han har klart å forhindre katastrofen, men bryllup blir det – og Marve Fleksnes sitter igjen med svarteper…

Egenprodusert situasjonskomedie fra 1988
Regi Bo Hermansson
I rollene Aud Schønemann, Rolf Berntzen, og Rolv Wesenlund som Marve Fleksnes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 ()