Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. mai 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Verdifull kiste bortgjemt på loft

Stine Woxman og Kjell Fuglehaug finner mye spennende på loftet i Lier ved Drammen (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Stine Woxman og Kjell Fuglehaug finner mye spennende på loftet i Lier ved Drammen (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Blant gamle bord, stoler, kister, skap, skatoll, senger, lysekroner og mye, mye mer er det likevel en gammel grønnmalt, jernbeslått kiste fra 1621 som tar pusten fra antikvitetseksperten Stine Woxman.

Kisten er ekstremt flott dekorert med håndsmidde barokkbeslag rundt alle hjørner og innvendig på lokket. – En juvel, sier Stine Woxman. "Loft- og kjellergjengen" finner den på et velfylt loft i Lier utenfor Drammen. Det er loftet i våningshuset på gården til Harald og Bjørg Karin Buttedahl som blir gjennomsøkt. Våningshuset ble bygget i 1794, men selve gården skriver seg helt tilbake til 1300-tallet. Det er grunnen til at mange fine antikviteter gjennom årene har havnet på loftet.

Reisekokken Frode Aga har tatt med seg fjellørret fra Hardangervidda. Hva er planen med det når han besøker eplegården i Lier? Resultatet ble i alle fall vellykket, sier de som var så heldige å få smake.

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman, samt en gammel kjenning mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer har de reist rundt i hele landet på jakt etter antikviteter.

I fem av programmene har det vært auksjon, og publikum har vært invitert til å by.

I løpet av serien har Kjell, Stine og Frode stoppet i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Lier utenfor Drammen. Mannskoret "Arme riddere" har vartet opp med originalskrevet musikk, og kommentarene har Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag", stått for.

Flere programmer
Redaksjonen har fått grønt lys til å lage åtte nye programmer i serien, og de tar gjerne i mot tips fra publikum. Programmene er planlagt sendt tidlig neste år.

Egenprodusert underholdning fra Program Riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83