Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. november 2011 kl 22.25 Migrapolis: Et uventet valg

Med penn og gevær


De hadde en uvanlig start i livet og valgte overraskende jobber. Møt kinamannen og modellen.

Brynjulf Jung Tjønn ble adoptert fra Sør-Korea til Feios i Sogn og Fjordane. Den lille gutten skulle bli odelsgutt på foreldrenes gård. Men etter hvert som Brynjulf vokste opp fant han ut at han ikke hadde et eneste bonde-gen i kroppen. Han trivdes verken med arbeidet i fjøset eller i skauen.

Brynjulf ble forfatter. Nå har han skrevet om sin egen oppvekst og identitetskrise i romanen "Kinamann". I dag lever han med kone og to barn i tjukkeste Oslo og stortrives med det. Migrapolis tar med ham og sønnen tilbake til foreldrene på gården for å snakke om hva Brynjulfs valg har betydd.

Aina Timbiani ble født i en flyktningleir i Irak i 1985. Familien kom til Norge i 1997. Som ung jente ble Aina tatt fra familien av forskjellige årsaker. Hun ble plassert på barnehjem og siden i fosterfamilie. Aina har vært modell, men hun fant ikke roen med det.

Hun tok førstegangstjeneste i militæret og utdannet seg til yrkesmilitær. Militæret ga Aina den familiefølelsen hun hadde lengtet etter. Etter et par års pause fra militæret for å ta utdanning innen kommunikasjon, er hun nå på vei tilbake til forsvaret.


Egenproduksjon (2011)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Reportere: Namra Saleem og Edin Babic
Kontaktadresse for presse: tlf: 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900