Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. september 1999 kl 13.25 Ut i naturen: Fiske for alle

Ut i naturen: Fiske for alle (ttv)


NRK1 søndag 12. september kl 13.25
Ut i naturen: Fiske for alle

Med fiskestang på folkefest

Nidaråvassdraget som går gjennom Telemark og Aust-Agder, er rikt på fisk. Men mye er småfisk. Nå ønsker grunneierne å gjøre noe med dette. I kveldens Ut i naturen møter reporter Bjørn Solbakken noen av ildsjelene og blir med på fiskefest i Simonstad i Åmli.

Det beste tiltaket for å få opp størrelsen på fisken, er å fiske mer. Dermed blir det mer mat til den fisken som blir igjen i vassdraget. De siste tre årene har grunneierne i Åmli kommune i Aust-Agder satset på økt fiske.

På det lille stedet Simonstad i Åmli har ildsjeler med Terje Steinsland i spissen arrangert fiskefest for alle ved vassdraget der interesserte kan fiske så mye de vil. Også garnfiske er tillatt.

Folkefest
Festen kan også by på smaksopplevelser. Hele bygda lager fiskesuppe med råvarer fra Nidaråvassdraget. Og Terje Steinsland røker sik til alle festdeltakerne.
Det lokale musikklivet markerer seg også sterkt på folkefesten, og den sosiale effekten er enorm. Steinsland og hans hjelpere har laget en ferje med skikkelig veranda og partytelt. Den står til disposisjon for transport til og fra festplassen, og brukes samtidig som fiskeplass for dem med stenger.

Flere dager forut for festen har Steinsland og den indre kjerne i arrangementskomiteen fisket store mengder fisk for å få nok råvarer både til fiskesuppa og til røking.
- Bli med på fiskefest i Simonstad i Åmli og møt bygdefolk med usedvanlig pågangsmot og godt humør, oppfordrer Bjørn Solbakken.

NRK1 søndag kl 13.25

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Hele bygda var med på folkefesten i Simonstad i Åmli.

2. Det beste tiltaket for å få opp størrelsen på fisken er å fiske mer.

3. Terje Steinsland er initiativtager til fiskefesten.

Ved Bjørn Solbakken

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41