Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 16. desember 2007 kl 07.03 Sølvsuper

Glad i hylerter

Aasa Rasmussen (foto: Christopher Fuglesten).
Aasa Rasmussen (foto: Christopher Fuglesten).
Elevene i ungdomsskolen er det mest spennende du kan tenke deg! De står midt i utviklingen, og er du lærer for dem står du midt oppe i selve livet!

Det sier 78 år gamle Aasa Rasmusssen i Stavanger. Hun var lærer i til sammen 40 år, med 30 år i ungdomsskolen.

"Hylertene" - de lange, oppløpne ungdommene - hadde Aasa stor sans for, og mange av dem forteller at Aasa var en institusjon, en som tok alle på alvor og var raus, varm og tolerant.

Aasas raushet og varme har organisasjonen Redd Barna også nytt godt av. Der har hun vært medlem i snart 60 år og er dermed den som har vært med lengst både lokalt og på nasjonalt plan.
-Alle de som spør om det nytter skulle vært med til Etiopia under sultkatastrofen i 1985. Der så vi med egne øyne hva Redd Barna hadde utrettet, sier Aasa.

Hun er oppgitt over at vi krever resultater der og da og forteller om britiske småjenter som kom til Stavanger sommeren 1955. Alle kom fra vanskelige kår, men under sommeroppholdet i Norge fikk de mat og varme, kjærlighet og omsorg.

50 år etter møttes 9 av dem på nytt i Norge. De kunne fortelle at Norgesoppholdet ble et vendepunkt for dem. De forsto at livet kunne være annerledes enn i barndomshjemmet.

Aasa har utallige gode minner, men understreker at hun fortsatt er sulten på livet og at hun er glad og takknemlig for at hun også i dag har store opplevelser.

Møt Aasa Rasmussen i Sølvsuper i NRK P1 søndag 16.desember kl. 7:03. Programmet er ved Ingri Garberg