Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. oktober 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Det låste hus i Aidensfield

Konstabel Mike (Jason Durr) og sakfører Jackie (Fiona Lambert) får en spesiell sak å løse da kona til Tommy Bayne (Edward Hardwickle, foran) blir funnet død i ekteparets hus. (Foto: Yorkshire Television)
Konstabel Mike (Jason Durr) og sakfører Jackie (Fiona Lambert) får en spesiell sak å løse da kona til Tommy Bayne (Edward Hardwickle, foran) blir funnet død i ekteparets hus. (Foto: Yorkshire Television)
Hva får et eldre ektepar til å leve hver sine liv i samme hus, med alle dørene låst? En spesiell sak dumper ned i fanget på politikonstabel Mike og sakfører Jackie.

Da Celia Gilmour en dag går for å besøke sin søster i Aidensfield, er det ingen som åpner døren. Celia aner uråd og tilkaller politiet. Svogeren Tommy Bayne er dratt ut til kysten, nærmere bestemt til Whitby, for å hilse på noen. Da han kommer tilbake og hører om forsvinningsnummeret, hevder han at han ikke å vet hvor kona er.

Det låste rom
Nærmere undersøkelser viser at fru Bayne ligger død i et av husets soveværelser. Mannen blir brakt inn til forhør, og noe forteller politisjef Craddock at Bayne er skyldig i sin kones død. Men Mike og Jackie er ikke så sikker. Rommet der fru Bayne er funnet død, ble nemlig låst fra innsiden.

Den videre etterforskningen viser at Tommy Bayne er hemmelig forlovet i Whitby. Da Mike presser ham, forteller herr Bayne at han og kona hadde en krangel i dagene før hun ble funnet død. Mike er fortsatt ikke overbevist om at herr Bayne er den skyldige. Nå setter han sin lit til hva obduksjonen av fru Bayne kan fortelle.

Mer om serien
I høst sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste 1.017.000 seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57