Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. mars 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Mystisk forsvinning

Whitney (Jessalyn Gilsig) er ung og fremgangsrik, men skjuler samtidig en mørk hemmelighet. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Whitney (Jessalyn Gilsig) er ung og fremgangsrik, men skjuler samtidig en mørk hemmelighet. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
I kveld må FBI-agentene etterforske forsvinningen til en ung dame med en mørk hemmelighet. I tillegg må den ene av den, Samantha, gå grundig til verks for å overvinne problemene som har oppstått på jobben.

Whitney Ridder har alt; hun er vakker, suksessfull og nyforlovet med en svært velstående mann. Den unge damen har tilsynelatende ingen fiender og driver en fremgangsrik bedrift. Derfor får omgivelsene rundt henne nærmest sjokk da hun plutselig forsvinner fra et middagsselskap.

Jack Malone og co blir nødt til å gå den unge kvinnen nærmere etter i sømmene, og de oppdager at hun er en rømling med falsk identitet. Hun er også tilknyttet en mann hvis rulleblad ikke er noe glansbilde. Og det viser seg at Ridder skylder denne mannen en stor sum penger…

Samtidig blir FBI-agent Samantha beordret til å oppsøke en terapeut for å komme til bunns i problemene hun har fått på jobben.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Det innebærer at enheten kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Gjennom samtaler med pårørende og bekjente utarbeides avanserte psykologiske profiler som avdekker lag på lag av den savnedes ukjente liv. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 3, sesong 2: Confidence
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: