Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. februar 2013 kl 21.40 Hvem tror du at du er?

En bergenser blir til


Hvorfor har Jan Eggum blitt bergenser? Svaret ligger i en lang rekke tilfeldigheter som musikeren avdekker når han forsker på slekten i kveldens "Hvem tror du at du er?".

Erkebergenseren og musikeren Jan Eggum bor i Oslo, men drar ofte tilbake til hjembyen, hvor hans eldste datter bor.

Eggums oldefar kom til byen mellom de syv fjell på begynnelsen av 1900-tallet, og Jan har hørt at han hadde flyktet fra sitt opprinnelige hjemsted – øya Gotland utenfor Sverige. Oldefaren fortalte imidlertid ikke noe om sin bakgrunn, noe som gjør Jan nysgjerrig. Hvorfor dro han, og hva dro han fra?

Jakten på oldefaren tar Jan med på en reise som vil gi ham en rekke overraskelser – og en gjeng med slektninger han ikke visste at han hadde.

Om serien
I denne serien forsker åtte kjente, norske personer på slekten sin for å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. Under innspillingen blir de bedre kjent med Norges historie, sine forfedre – og seg selv.

De vi møter i sesong to av "Hvem tror du at du er?", er komiker og skuespiller Linn Skåber, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsen, ballettsjef Ingrid Lorentzen, og eks-politiker Thorvald Stoltenberg i deres jakt på slekten og røttene sine.

Produsert av Monster Entertainment AS
Prosjektsjef NRK: Marie Sjo
Produsent: Jan Egil Ådland
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.