Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. mars 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Australia

Storslåtte Australia

Bli med til Sydney! (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Bli med til Sydney! (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Vi følger Estelle Bingham på hennes eventyr rundt om i Australia. Foruten Sydney og den berømte operaen der, får vi oppleve et storslått land knapt uten sidestykke.

- Verdens mest varierte øy! Slik oppsummerer Estelle Bingham i "Pilot Guides" sine inntrykk av Australia. Også hennes kolleger Justine Shapiro, Ian Wright og Megan McCormick dukker opp i dette avsnittet av serien.

Ut i bushen
Estelle tar toget langs kysten (Indian Pacific Railway) og prøver seg på å overleve ute i bushen sammen med de australske villhundene (dingo). Australias innfødte (aborigines) dukker opp, og et storslått syn er det å betrakte deres hellige fjell midt ute i ørkenen (Ayres Rock).

Landets nasjonalparker tar pusten fra hvem som helst – som Bungle Bungles, Kakadu National Park med sine krokodiller, den vakre Karijini National Park fylt av canyons og ikke minst den spektakulære undervannsverden som møter oss på Great Barrier Reef.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides’ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 gunilla.gaarder@nrk.no
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 steinar.dahl@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer