Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 28. mars 2010 kl 23.25 Inspektør Lynley

En oppringning til kirkens SOS

Barbara Havers (Sharon Small) går undercover.(Foto: BBC Worldwide)
Barbara Havers (Sharon Small) går undercover.(Foto: BBC Worldwide)
En kvinne skal ha ringt kirkens SOS, og inspektør Thomas Lynley er overbevist om at det dreier seg om et selvmord da hun blir funnet død i sin leilighet. Men etterforsker Barbara Havers er ikke like overbevist og mener kvinnen er myrdet.

Neste dag blir Havers kalt inn til den nye avdelingssjefen, Sue Diamond. Havers tror hun skal få en reprimande igjen, men får seg en overraskelse da Diamond lovpriser hennes gode intuisjon. Den døde kvinnen i leiligheten, Morag, var ganske riktig myrdet. Enden på visa blir at avdelingssjefen gir Havers inspektørjobben tilbake.

Klubb for velsoignerte
De vet lite om Morag, men kjenner til at hun arbeidet på en klubb for et soignert klientell i bydelen Mayfair. Inspektør Lynley forhører lederen av klubben, fødselslegen Alister, og får vite at fru Alister tok seg av Morag for 18 år siden da hun som ung pike måtte gi fra seg en nyfødt baby.

Videre finner Lynley ut at Morag kidnappet en baby like etter at hun ga fra seg sin egen. Og han skaffer opplysninger om en ung mann som har ventet utenfor på gaten på Morags adresse. En ung pike er også observert på besøk i Morags leilighet.

Undercover
Havers får tillatelse til å søke på den ledige jobben etter Morag i Mayfair-klubben. Hun får jobben, og i dekkoperasjonen som følger observerer hun den unge piken fra Morags leilighet i klubben. Til sin overraskelse oppdager Havers at jenta knapt nok kan engelsk. Og det ser ut som hun nettopp har født et barn…

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.
Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2004)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 3
Kveldens episode: A Cry for Justice
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no