Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juni 2000 kl 20.00 Fotball-EM 2000: Sammendrag Norge-Slovenia

Fotball-EM 2000: Sammendrag Norge-Sloven

NRK1 onsdag 21. juni kl 20.00
Fotball-EM 2000: Sammendrag Norge - Slovenia
Kvalifisert gjennom play-off

I tillegg til et sammendrag av kampen mellom Norge og Slovenia overføres i kveld oppgjøret mellom Danmark og Tsjekkia. I likhet med England klarte ikke Danmark å kvalifisere seg direkte til EM-sluttspillet. Det måtte play-off til for våre skandinaviske naboer, og der gjorde de sine saker utmerket.

Med hele 8-0 sammenlagt knuste Danmark Israel, og dermed er de igjen klare for et EM-sluttspill. De fleste fotballinteresserte skandinaver vil huske hvordan danskene svært overraskende tok i havn den største pokalen under EM i 1992 i Sverige da Tyskland ble slått 2-0 i finalen i Göteborg. I årets sluttspill stiller de med keeperkjempen Peter Schmeichel, og med profiler som Ebbe Sand og Allan Nielsen i stallen kan danskene overraske nok en gang. De er kjent for å være et turneringslag, noe de beviste i VM i Mexico i 1984 da de kom helt til kvartfinalen, og selvfølgelig med EM-seieren i 1992.

Tsjekkia cruiset seg gjennom kvalifiseringsspillet og var det eneste laget som tok alle poengene i sin gruppe. Laget har vært i EM- finale tidligere - i 1996, sist EM ble arrangert - da de også møtte Tyskland i finalen.

De to andre lagene i gruppe D er Frankrike og vertslandet Nederland.

Schlessin Stadion
Kampen i kveld spilles på Schelssin Stadion i Li?ge, som er hjemmearenaen til Standard de Li?ge. Arenaen er bygget i 1984 og har kapasitet til 30.000 publikummere. Stadionet er renovert i anledning europamesterskapet og er bygget etter modell av et typisk engelsk stadion.

Arne Scheie kommenterer kampen fra Li?ge.

Norge- Slovenia
I tillegg til direktesending fra kampen Danmark - Tsjekkia sender TV-Sporten et sammendrag fra Norges tredje puljekamp som er mot Slovenia. Her kan Norges videre skjebne i mesterskapet avgjøres, og alt annet enn seier er nederlag for Semb og landslagsguttene.

NRK1 onsdag kl 20.00

Sending fra NRK TV-Sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.