Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. oktober 2000 kl 22.00 TV-aksjonen 2000: Drømmen om mor

TV-aksjonen 2000: Drømmen om mor (ttv)


NRK1 torsdag 19. oktober kl 22.00
TV-aksjonen 2000: Drømmen om mor

Mor og sønn gjenforenes

Angelo var bare sju år da moren en dag forsvant brått og uventet. Siden har han bodd i SOS-barnebyen Port Elizabeth helt sør i Sør-Afrika. Nå er han 18 år og har et brennende ønske om å møte sin mor igjen. Vi følger ham på den møysommelige runden som ender med en gripende gjenforening mellom mor og sønn.

En dag for 11 år siden gikk Angelos mor hjemmefra for å handle. Hun kom aldri tilbake, og Angelo og brødrene ble alene med faren. Han kunne imidlertid ikke gi dem gode nok oppvekstvilkår, og etter råd fra en onkel flyttet Angelo til SOS-barnebyen Port Elizabeth. Her bor han fremdeles, nå på ungdomshjemmet dit barna flytter etter hvert som de blir større.

Den sympatiske Angelo brenner etter å se sin mor igjen og begir seg ut på leting. På veien oppsøker han sin bestemor, han opplever et varmt gjensyn med sin SOS-mor i barnebyen og han kontakter sin grandtante som vet hvor den biologiske moren befinner seg. Hun lover å ta ham med til henne. Endelig får Angelo sin drøm oppfylt, og spenningen stiger etter hvert som han nærmer seg målet.

Parallelt med Angelos historie møter vi Anthony, lederen for Port Elizabeths ungdomshjem. Her blir ungdommene hjulpet videre med tanke på studier og jobb, og gjennom Anthony får vi et godt bilde av hvordan arbeidsdagene arter seg for den ansvarlige ved hjemmet.

Sterkt inntrykk
Det er Are Faaberg som har laget denne dokumentaren. Han var i Sør- Afrika i 3,5 uker og ble i løpet av denne tiden godt kjent med både Angelo og Anthony.

- SOS-barnebyen opplevde jeg som rolig og trygg. Det var som en idyllisk liten øy midt i et ellers shabby område, sier Faaberg som forteller at møtet med Angelo gjorde sterkt inntrykk på ham. - Angelo er en tapper gutt som har vært sviktet på mange områder. Likevel bærer han ikke nag til noen, sier Faaberg.

I tillegg til ungdomshjemmet består Port Elizabeth av 15 familiehus og en barnehage.

NRK1 torsdag kl 22.00

Dokumentar - TV- aksjonen 2000
Regi: Are Faaberg
Prosjektleder: Leif Holst Jensen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23047236 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilde
Angelo har vokst opp i SOS-barnebyen Port Elizabeth. Nå er han 18 år og bor i barnebyens ungdomshjem. (Foto: Theodor Kristensen)