Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. oktober 2006 kl 19.55 Kaoskontroll

Et lite stykke Andeby midt i Askim

Hilde Hummelvoll er på besøk hos Sigfrid Ingebrigtsen i Askim (Foto: Monster AS)
Hilde Hummelvoll er på besøk hos Sigfrid Ingebrigtsen i Askim (Foto: Monster AS)
Sigfrid har en toroms leilighet i Askim, og der er det Donald som regjerer. I tillegg er leiligheten så overfylt at gulvet ikke synes lenger. Heldigvis liker Hilde Hummelvoll og interiørdesigner Kenneth Kolberg utfordringer.

Sigfrid har for lengst fylt opp alle boder, skap og skuffer med ting hun ikke klarer å kvitte seg med. Nå har stuen og soverommet lidd samme skjebne. Soverommet er overfylt av alt fra utallige mengder tomme pappkartonger til nesten 200 par sko. Det er nesten umulig å få åpnet døren til soverommet, og på gulvet ligger det så mange lag med rot at hun har glemt hvordan det ser ut.

Sigfrid samler også på alle Donaldeffekter hun kommer over. Foruten hundrevis av Donaldblader har hun Donaldsengetøy, Donaldsandaler, Donaldkopper, Donaldleker og Donaldbilder.

Om serien
I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. Gjennom programmet deles eiendelene i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.

Programleder er Hilde Hummelvoll og interiørdesigner Kenneth Kolberg leder oppussingsteamet.

Kaoskontroll er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi. Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i og ikke kan kvitte seg med tingene som minner om avdøde? Kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som allerede har "alt"? Blir det dobbelt av alt eller et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for dem vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut, og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.


Serien er i 10 deler.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no