Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. november 1999 kl 20.05 Papirfuglen

Papirfuglen (ttv)


NRK2 onsdag 24. november kl 20.05
Papirfuglen

Psyko-thriller signert Anja Breien

Den kjente skuespilleren Stefan Larre blir drept nesten rett for øynene på sin datter Helen, en ung Oslo-advokat. Han har tydeligvis falt ut fra en balkong. Vil etterforskningen avdekke ulykke, selvmord eller drap?
Vi møter Helen idet hun nærmer seg en klynge mennesker som står samlet rundt en død mann. Tett inntil ser hun at det er hennes far som ligger livløs på gaten.
En rekke spørsmål dukker opp i forbindelse med dødsfallet. Hvorfor har Stefan Larre verdipapirer og offentlige dokumenter festet til klærne sine? Hvorfor henger det et bilde av en ung pike på ham? Er det selvmord eller en ulykke? Eller ligger det en forbrytelse bak? Hvilket liv hadde egentlig Larre ført, og hvem hadde han forbindelse med?
Helen er ansatt i et advokatfirma som blir involvert i saken idet det har i oppgave å selge Larres eiendom. Hun klarer ikke å holde utenfor det personlige aspektet, og etterhvert skinner det gjennom at far og datter har hatt et komplisert forhold som inkluderer lysskye sider.
Godt hjulpet av politiinspektør Pål Brenden har Helen mange tråder som skal nøstes opp før det går mot klimaks i denne dramatiske psyko-thrilleren.
Bak filmen står Anja Breien, kjent for blant annet de tre \"Hustruer\"-filmene. I \"Papirfuglen\" gjør hun et psykologisk studie av en kvinne som kjemper for å finne balansen mellom følelser, familie, arbeid og kjærlighet.

NRK2 onsdag kl. 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett):
1. Den kjente skuespilleren, Stefan Larre (Per Sunderland) blir drept når han faller ut fra en balkong.

2. Elisabeth Mortensen spiller Oslo-advokaten Helen Stousland. Her sammen med Henki Kolstad i rollen som en av farens kolleger.

Produksjonsland: Norge, 1984
Regi: Anja Breien
I rollene: Elisabeth Mortensen, Per Sunderland, Bjørn Floberg, Kjell Stormoen
Pressekontakt Informasjonsavdelingen Fjernsynet: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36