Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. mai 2009 kl 19.55 Skjergardsmat

Opp i røyk

Matias Jungar og Michael Björklund i matserien
Matias Jungar og Michael Björklund i matserien "Skjergardsmat" på NRK1. (Foto: YLE)
Den kulinariske reisen i Norden fortsetter og i kveld går hele menyen inn i røkeovnen til Michael og Matias i "Skjergardsmat".

De har vært på fisketur i Sundom skjærgård og sørger for å ta med seg en innertier til røkeprosjektet sitt – sild. Vin-og øleksperten Ella Grüssner Crowell-Morgan gir tips om hvilke øl som passer til røkt mat.

Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.

Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.

Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.

I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: Strömsö mat

Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Strömsö mat 
  • Les mer