Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Helgetur på fjellet

Elsa Pettersen, Randi Nesvik og Eva Mannseth tar en pust i bakken. (Foto: Annelise Jackbo)
Elsa Pettersen, Randi Nesvik og Eva Mannseth tar en pust i bakken. (Foto: Annelise Jackbo)
Den første uka på Solhov er over, og deltakerne feirer med en liten fest og dans. Men først bærer det ut på tur i fjellet.

Deltakerne drar på en slitsom fottur opp naturskjønne Lyngsdalen. Turen tar flere timer, og Kri skjønner raskt at han med sine dårlige hofter ikke klarer å henge med. Han vender tilbake til Solhov der han og Thor koser seg med rødvin og teaterskrøner.

Deltakerne har nå lagt bak seg den første uka, og teaterfaglig rådgiver Sven Nordin, kommer på besøk for å se hvordan det går med revyen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen