Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. oktober 2011 kl 20.45 Norskekysten

Øyhopping langs kysten

Turen er kommet til Bekkjarvik i Austevoll, deretter drar vi sørover til Bømlo, inn i Hardanger, videre til Stord og Haugesund og til slutt Ryfylkeøyene.

Det blir en tur der kveiteproduksjon, epler og tomater går hånd i hånd med hurtigbåter, vikingskip og sildajazz. For denne kyststrekningen kan by på alt i løpet av en liten sommeruke.

På veien blir sjøfartsdirektør Olav Akselsen med om bord på den gamle losskøyten "Hardsjø". Og sjøfartssjefen må i aksjon for å berge en liten fritidsbåt med motorstopp ute på det dramatiske havstykket "Sletto".
Verdens største vikingskip

I tillegg til sildajazzen besøker vi det utrolige vikingskipprosjektet som foregår på Vibrandsøy i Haugesund. Det er et prosjekt som går ut på å bygge verdens største vikingskip, slik den berømte "Ormen Lange" må ha sett ut.

Via Bokn drar vi videre til Finnøy; Norges tomatøy nr.1. Her blir vi satt inn i tomatsausens hemmeligheter før turen avsluttes på kystkultursenteret Engøyholmen i Stavanger.

Om serien
Dag Lindebjerg har reist langs hele vår 3500 km lange kyst. Underveis er programlederen innom 120 steder som representerer det meste man driver med langs kysten vår. Vi får bli med på en opplevelsesrik reise der miksen er natur, kampen mot elementene og fine møte med mennesker.

Norsk faktaprogram i 10 deler.
Programleder: Dag Lindebjerg.
Produksjon: NRK Hordaland.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, Publikumsservice