Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. desember 2009 kl 19.55 Folk: Bob Benoni - et fyrverkeri i nord

Tropisk trøkk i Tromsø

Bob Benoni sørger for tropisk trøkk i Tromsø. (Foto: Jan-Eirik Boholm/NRK)
Bob Benoni sørger for tropisk trøkk i Tromsø. (Foto: Jan-Eirik Boholm/NRK)
Bob Benoni – selve navnet er et fyrverkeri, og det samme kan trygt sies om mannen. Han er over alt, og det er sjelden stille der han ferdes. I Tromsø er han en kulturell og sosial altmuligmann.

Da Baboucar O. Bangura (50) kom til Norge fra Gambia på 70-tallet syntes han landet virket kaldt, og menneskene kjølige og reserverte. Etter noen omvandrende år havnet han i Tromsø. – Her kjente jeg varmen, forteller han.

En kjenning i bybildet
Med sitt utadvendte vesen og tropiske temperament ble han raskt en velsett personlighet i bybildet. Han fornorsket sitt lange afrikanske navn til Bob Benoni. Musikk er hans store lidenskap og navnebror Bob Marleys budskap One love! er hans religion. Musikken sprer han gjennom sitt eget musikkprogram på nærradioen og som humoristisk discjockey på Tromsøs utesteder. Bob Benoni er med sitt karakteristiske utseende også en ettertraktet fotomodell.

I Tromsø kommune skjønte de at denne innvandreren kunne de ha bruk for. Da kommunen opprettet et internasjonalt informasjonskontor var det Bob Benoni som ble spurt om å lede det. Jobben går ut på å aktivisere nye innvandrere og få dem til å bruke de tilbud som finnes på fritida, særlig innen kultur og idrett.

Egenprodusert dokumentar (2009)
Programansvarlig: Bård Gudmund Tennevik-Hansen, tlf. 995 55 843
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no