Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. januar 2001 kl 20.20 Middelhavet rundt med Keith Floyd

Middelhavet rundt med Keith Floyd (t)

NRK1 onsdag 31. januar kl 20.20
Middelhavet rundt med Keith Floyd (2:6)

Påskefering på Korfu med Keith Floyd

Denne gangen er Keith Floyd på den greske øya Korfu hvor han opplever lokalbefolkningens
spesielle påskefeiring. Han må blant annet gå i dekning når den tradisjonelle potteknusingen
fra vinduene foregår. Han er med på grekernes steking av påskelam og lager selv biffgryte og
kyllingretter. På øya Santorini blir det fiskegryte med blekksprut ? og mye herlig, lokal vin.

Korfu har i svunnen tid vært under italiensk innflytelse, og flere steder på øya kan man tro at
man er i Venezia. Øya er for øvrig en av de eldste greske ferieøyene. På 60- tallet kom
turistene til Korfu og oppdaget den greske retten moussaka og retzina, en forferdelig drikk
ifølge Floyd. Han filosoferer også litt om mat, og lufter tanken om at gresk moussaka har en
bror, eller søster i britenes shepherd\'s pie.

Santorini
På den atskillig mindre øya Santorini treffer Floyd den lokale vinbonden Nikos, og de to
bruker tid på en utbredt vinsmaking. Vi får vite at Santorini i historisk tid var kjent for sine
vampyrer, men i moderne tid er barprisene langs strandpromenaden mer skremmende, ifølge
Floyd.

Han tilbereder et enkelt, gresk måltid, bestående av ost, spinat, egg, butterdeig og sesamfrø. I
tillegg blir det blekksprut i rødvin og rød pepper i ovnen.

NRK1 onsdag kl 20.20

Britisk produksjon
Programleder Keith Floyd
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nr5k.no)

Bilde
God mat er det nok av i Hellas, som her på øya Santorini.